NIEUWS:

16-08-2017

Hoewel de ‘ingang’ van dit boekje over zorgboerderij Slangenburg gaat, krijgt de vriendentuinen van deze zorgboerderij ruim aandacht. Het is mooi geschreven en met prachtige foto’s van Otto Kalkhoven. Wilt u de Vriendentuinen een handje helpen? Bestel dan nu dit boek en 25% van de opbrengst gaat naar deze vriendentuin in de Achterhoek.
22-06-2017

Inspecties tevreden over kwaliteit zorgboerderijen.
www.nji.nl

In Voedselpraat van de voedselbank West Friesland gaan ze in op waar eigenlijk het voedsel vandaan komt. Met mooi interview met zorgboeren die een vriendentuin hebben.

http://vriendentuinen.nl/wp-content/uploads/2017/06/VoedselpraatJuni2017.pdf

05-06-2017

Vandaag was zorgboerin Floor van De Bremberg te beluisteren. De Bremberg is de eerste Vriendentuin van Brabant én hun Open Dag kreeg uitgebreid aandacht van Omroep Brabant.

01-06-2017

Dit pinksterweekend staan er een aantal enthousiaste zorgboeren van de Vriendentuinen Achterhoek op het leukste gratis festival van de Achterhoek: de Parkparade! Van zaterdag tot maandag promoten zij de goede zaak: Van de regio, door de regio en voor de regio. Kom ook dit weekend naar op de Bleek: een prachtige locatie aan de IJssel in het centrum van Doetinchem.
www.deparkparade.nl

 26-01-2017

Vanavond 26 januari zijn zorgboeren Falco Janssen en Gerhard te Voortwis bij de nieuwjaarsbijeenkomst van de zorgboerenvereniging uit Noordoost Nederland uitgenodigd. Zij zijn daar samen met Hielke van Dijken van de regionale Voedselbank. Falco en Gerhard vertellen over het concept vriendentuinen en hun eigen ervaring met hun vriendentuin in de Achterhoek. Hielke gaat vooral in op het schrijnend tekort van vers voedsel in de voedselpakketten in deze regio en de oproep om als zorgboer een Vriendentuin te starten. Er worden 75 zorgboeren verwacht. Meer weten? Lees ons persbericht.

9.12.2016

Er is een nieuwe film over zorgboerderijen! In tegenstelling tot Nederland, bestaan zulke zorgboerderijen in de VS nog nauwelijks. In de staat Montana pioniert een aantal boeren met het voor hen nieuwe concept. Naar Nederlands voorbeeld. De onafhankelijke documentaire The Country Side of Care laat door intieme portretten van boeren, deelnemers en familie zien hoe deze eerste care farms