Inspiratiebijeenkomsten

______________________________________________________________________________________________________________________________

Inspiratiebijeenkomst 17 maart 2023

Gezond en duurzaam voedsel, j├║ist voor mensen in kwetsbare posities

Door snel toenemende armoede is het voor een groeiende groep mensen lastig om aan gezond en duurzaam voedsel te komen. Gelukkig groeit het aantal gemeentes en lokale initiatieven dat zich inzet voor gezond en duurzaam voedsel voor mensen met weinig geld. In een volle zaal verdiepten ruim 80 lokale initiatieven, gemeentes, voedselbanken, zorgboerderijen en voedselraden zich in het thema. Dit deden we onder andere door een panelgesprek met verschillende gemeentes, een lokale initiatievencarroussel en 3 deelsessies. De passie en vonken spatten er van af.

Lees het verslag hier.

______________________________________________________________________________________________________________________________

Inspiratiebijeenkomst 7 oktober 2022

Gezond en duurzaam voedsel, ook voor mensen in armoede

Portrait of an attractive young woman carrying a crate full of vegetables outdoors on a farm

In een bomvolle zaal verdiepten ruim 80 lokale initiatieven, voedselbanken, gemeentes, zorgboerderijen en voedselraden zich in de kansen en knelpunten voor meer gezond en duurzaam voedsel voor mensen in armoede. Nog eens 50 deelnemers stonden op de wachtlijst. Een duidelijk teken dat er een groot probleem is in Nederland. Het aantal mensen in armoede in Nederland neemt snel toe. Tegelijkertijd neemt de voedselverspilling bij supermarkten af. Voedselbanken hebben daardoor toenemende moeite om hun klanten te voorzien van verse groenten en fruit. Een groeiend aantal lokale initiatieven, van zorgboeren tot vrijwillige voedseltuinen, stapt in de lacune van een gezonde, inclusieve omgeving.

Terugblik en inspiratie

Hieronder treft u documenten aan die betrekking hebben op deze bijeenkomst. Een aantal ingredi├źnten voor nog meer inspiratie.

Met dank aan

De bijeenkomst was een initiatief van:

Met dank aan de Eleven Floawers Foundation voor de prachtige locatie landgoed Zonneoord in Ede.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven